Spring til indhold

Landet Mellem Byerne

Byerne Fuglebjerg, Sandved/Tornemark og omegn

Beskrivelse

Landet Mellem Byerne er et område med en helt fantastisk natur.

Den nordøstligste del af Landet mellem byerne grænser op til Tystrup-Bavelse søerne. Hele landskabet omkring søerne er fredet og udpeget til naturpark. Langs Tystrup sø findes en række udsigtspunkter med små parkeringspladser, og i området er Hørhaven Bed & Breakfast og Hørhaven Is opstartet som lokalt initiativ. Ved søerne er der desuden både mulighed for lystfiskeri og kano- og kajaksejlads.

I den nordlige del af klyngen ligger Kastrup Storskov og Dyrehave/Borup Ris skovene, endvidere som store naturskønne områder, hvor der tidligere har været fundet spor af middelalderlandsbyen Borupris.

Hertil findes en række andre rekreative områder i klyngen: I klyngens sydligste område ligger Kristiansholms plantage med en lille, primitiv lejrplads med bålplads, shelter og toiletter, som frit kan benyttes. Lidt vest herfra ligger Bisserup Havn. Havnen ligger uden for klyngeområdet, men opfattes af flere borgere som et centralt mødested, når man bor i klyngen. Ved Sandved/Tornemark ligger desuden Fyrendal Skov, der strækker sig helt ned til kysten ved Bisserup. Margueritruten går næsten direkte igennem klyngen og kommer igennem flere af de mindre byer på vejen, og Sjællands længst sammenhængende natursti Fodsporet går gennem en del af området. Langs Fodsporet er der inden for klyngens område en naturlegeplads, hundeskov og parkeringsmulighed ved Sandved samt shelters ved Hårslev. Fodsporet løber desuden igennem Lergraven/Mølleåhaven, der fungerer som rekreativt fællesområde og samlingssted for beboerne fra de nærtliggende landsbyer.

InfoLand nyheder

    Kommunal

  • Der er ingen indlæg