Spring til indhold

Landet Mellem Byerne

Byerne Fuglebjerg, Sandved/Tornemark og omegn

Tal med den lille Prins d. 02.09.2020

Har du lyst til at tale med skulpturen “Den lille Prins”? Så vær med når Søren
Mølstrøm fra “Kunst ud til Folket” kommer forbi Fuglebjerg Bibliotek med
projektet “Danmarks Statuer Taler.”
For at komme i snak med skulpturen ”Den lille Prins”, skabt af Jens Galschiøt i 1996,
har Søren medbragt en ”maskine”, som sluttes til skulpturen (piiist…. der gemmer
sig en skuespiller inde i maskinen, men det er naturligvis en hemmelighed for børn
og barnlige sjæle).

Nu er det muligt for Søren og ikke mindst publikum at tale med skulpturen, og herfra udspringer en opgave eller et problem, som skal løses i fællesskab. Forestillingen byder på en inddragende og fantasifuld tilgang til kunstformidling.

Danmarks Statuer Taler

Performeren og musikeren Søren Mølstrøm fra ”Kunst ud til Folket” rejser rundt i hele Danmark og vækker liv i lokale skulpturer. Projektet vil vise børn og voksne, at de har kunst i deres nærområde samt inspirere dem til en mere åben og fri tilgang til kunsten.

Kunstnergruppen “Kunst ud til Folket” består af en række dygtige musikere, skuespillere og fortællere, der rykker ud til alt fra folkeskoler til plejehjem for at give børn, unge, voksne og ældre en alternativ vinkel på kunst.

Hvem er Den lille Prins?

Eventyret om Den lille Prins er en poetisk og filosofisk hyldest til kærligheden, fantasien og barnet i os alle. Den franske forfatter Antoine de Saint-Exupéry udgav “Den lille prins” i 1943. Den er siden oversat til alverdens sprog og genoptrykt utallige gange.

Bogen fortæller sin historie med barnlig uskyld og naivitet og udstiller menneskets svagheder med et budskab om at se med hjertet og sætte pris på kærligheden og nære båndet til dem, der står os nær. Det er et forsøg på at få os alle til at stoppe op og se verden, som et barn ville gøre det. Rent og uden bagtanker.

Hvad betyder skulpturen for Fuglebjerg?

Skulpturgruppen Den lille Prins, som fik sin nuværende placering i 2012, skaber et mødested i byen, hvor børn og voksne kan sidde ned i en travl hverdag og få en god snak. Med sin beliggenhed foran biblioteket er skulpturen også med til at synliggøre et vigtigt kulturelt tilbud. Skulpturen værdsættes af borgere, der tror på kunst som bindeled mellem mennesker.

Skulptursamtalen finder sted torsdag den 2. september kl. 17.00 og varer cirka 30 minutter. Det er gratis at deltage – tilmelding på bibliotekets hjemmeside. Medbring eventuelt en stol eller et siddeunderlag.

 

Del på Facebook

InfoLand nyheder

    Kommunal

  • Der er ingen indlæg